Kuchnia japońska
Chcesz żyć 10 lat dłużej? Zmień kuchnię polską na japońską – japończycy żyją średnio o 10 lat dłużej od polaków, a nierzadko dożywają ponad 100 lat! Kuchnia japońska jest uznawana za jedną z najzdrowszych na świecie. Japońskie produkty spożywcze zawierają minimalne ilości cukru oraz sztucznych barwników. Są bogate w białko oraz witaminy i minerały niezbędne do utrzymania organizmu w dobrej kondycji. Wprowadź już dziś japońskie produkty do swojej diety i ciesz się zdrowiem na dłużej.
Sos SOJOWY Shoyu BIO 150 ml
Sos SOJOWY Shoyu BIO 500 ml
Sos SOJOWY Tamari BEZGL. BIO 500 ml
Sos SOJOWY Tamari Double BIO 150 ml
Sos SOJOWY Tamari Single BIO 150 ml
TEMPEH NATURALNY BIO 200 g - MANUFAKTURA TEMPEH
TEMPEH NATURALNY BIO 200 g - MERAPI
TEMPEH SMAŻONY BIO 180 g - MERAPI
TEMPEH W ZALEWIE BIO 400 g (175 g) - SMAAKT
TEMPEH WĘDZONY BIO 200 g - MANUFAKTURA TEMPEH
TEMPEH WĘDZONY BIO 200 g - MERAPI
Dlaczego kuchnia japońska jest zdrowsza od polskiej?
Tradycyjna kuchnia polska jest niesamowicie smaczna, jednak większość potraw przepełniona jest niezdrowymi tłuszczami trans, glutenem oraz produktami pochodzenia zwierzęcego. Dieta oparta na takich produktach może być przyczyną wielu chorób serca, układu krwionośnego, cukrzycy czy zaburzeń tarczycy. Nic dziwnego, że prawie co trzeci Polak deklaruje trwałe problemy zdrowotne.
Zdecydowanie zdrowszą dietą jest dieta azjatycka. Kuchnia japońska jest bogata w ryby, owoce morza oraz produkty roślinne. Obowiązkowym elementem każdego dania są także sezonowe owoce i warzywa. Taki sposób odżywiania zapewnia ogromną ilość witamin i minerałów, które niosą za sobą wiele korzyści zdrowotnych, takich jak np. poprawa stanu ogólnego zdrowia.
Fermentacja po japońsku – sekret zdrowia Azjatów
Podstawowym elementem kuchni Japońskiej są fermentowane produkty spożywcze. Japońskie gospodynie fermentują niemal wszystko – od pieczarek, przez soję aż po herbatę. Takie japońskie produkty spożywcze są prawdziwą bombą witaminową, która jest niezwykle bogata także w probiotyki. Nic dziwnego, że Azjaci są tak szczupli! Fermentowane japońskie produkty spożywcze, takie jak kimchi, kombucha czy marynowana soja są siedliskiem zdrowych bakterii, które dbają o właściwą mikroflorę jelitową.
Produkty japońskie dostępne w Polsce
Ze względu na rosnące zainteresowanie zdrowym trybem życia, coraz więcej Polaków decyduje się na kuchnię japońską. Jeszcze kilka lat temu znalezienie tofu czy glonów wakame graniczyło niemal z cudem. Na szczęście rosnący popyt zmienił także zainteresowanie producentów japońskimi produktami spożywczymi i możemy znaleźć je coraz częściej.
Jakie japońskie produkty online znajdziesz w sklepie RolnikEko?
W naszym sklepie internetowym znajdziesz najpopularniejsze japońskie produkty, które pozwolą Ci wnieść nawyki kuchni japońskiej do Twojego domu. Wśród naszych produktów dostępne są: grzyby, algi, tofu, kimchi, kombucha oraz fermentowana soja.