Nowe wpisy na blogu:

SER CHEDDAR BIO 200 g - BIO PLANET

15,17 zł
Brutto
104 Przedmioty
Ilość

Dostawa RolnikEko!

Ten produkt dostarczamy wyłącznie osobiście.

W trosce o jakość dostaw produkty wrażliwe dostarczamy osobiście. Sprawdź czy dowozimy pod Twój adres - wpisz kod pocztowy.

  • W pełni bezpieczne szybkie płatności online!
W pełni bezpieczne szybkie płatności online!
  • Wysyłamy i dostarczamy w 24 - 48h!
Wysyłamy i dostarczamy w 24 - 48h!
  • Gwarancja jakości lub zwrot pieniędzy! Gwarancja jakości lub zwrot pieniędzy!

SER CHEDDAR - WŁAŚCIWOŚCI

Ser cheddar to prawdziwy skarb w świecie serów. Jego charakterystyczny smak, pełny aromat i niepowtarzalna konsystencja sprawiają, że jest ulubiony przez wielu. Ten ser cechuje się intensywnym, czasami lekko pikantnym smakiem, który staje się bardziej wyrazisty wraz z dojrzewaniem. Cheddar to także źródło białka, wapnia i innych cennych składników odżywczych, co czyni go doskonałym wyborem zarówno na przekąskę, jak i jako składnik dań kulinarnych

SER CHEDDAR - PROCES PRODUKCJI

Proces produkcji sera cheddar to starannie przemyślana sztuka, która wymaga czasu i cierpliwości. Najpierw mleko jest pasteryzowane, a następnie dodawane są kultury bakterii mlekowych, które inicjują proces fermentacji. Po tym etapie mleko jest podgrzewane, co prowadzi do oddzielenia się serwaty i tworzenia się kształtu serowego. Następnie ser jest cięty na kawałki i poddawany procesowi mieszania i odwirowywania, by uzyskać pożądaną konsystencję. Potem ser cheddar jest prasowany, a następnie dojrzewa przez różny okres czasu, w zależności od pożądanego smaku. Proces ten nadaje mu charakterystyczne cechy, które doceniamy w każdym kawałku tego wyjątkowego sera.

SER CHEDDAR - ZASTOWOWANIE W KUCHNI

Ser cheddar jest wszechstronny i znakomicie sprawdza się w różnorodnych kulinarnych zastosowaniach. Jest to doskonały wybór do przygotowywania kanapek, burgerów i hot-dogów, ponieważ jego kremowa konsystencja i wyrazisty smak doskonale komponują się z mięsem i warzywami. Ponadto, ser cheddar świetnie nadaje się do topienia, co czyni go idealnym dodatkiem do zapiekanek, makaronów i ziemniaków. Niezależnie od tego, czy używasz go do przygotowywania sałatek, nachosów czy sosów, ser cheddar dodaje potężnego smaku i aromatu, który zachwyci Twoje kubki smakowe.


Składniki: mleko pasteryzowane*, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego (z mleka), podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1464 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 29 g;
w tym kwasy nasycone: 16 g;
Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
Białko: 23  g;
Sól: 1,4 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera laktozę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać wtemperaturze od +2 do +6 st. C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

Product Details

Opis

WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
jest
Producent - nazwa i adres
BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)