Nowe wpisy na blogu:

ZAKWAS Z KAPUSTY KISZONEJ JURAJSKI BIO 250 ml - ORGANICHOUSE

7,53 zł
Brutto
22 Przedmioty
Ilość

  • W pełni bezpieczne szybkie płatności online!
W pełni bezpieczne szybkie płatności online!
  • Wysyłamy i dostarczamy w 24 - 48h!
Wysyłamy i dostarczamy w 24 - 48h!
  • Gwarancja jakości lub zwrot pieniędzy! Gwarancja jakości lub zwrot pieniędzy!
SKŁADNIKI
kapusta biała* (50 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Być może najmocniejszy żywy zakwas na rynku. Nasza wersja to wersja strong bez rozcieńczania. Jak za mocny to można dodać trochę soku z jabłek, wody lub miodu bio.
Ilość dobrych probiotcznych bakterii liczymy tu w miliardach. Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 4,0 x 10^5 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze soku].
Zakwas z kapusty kiszonej jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego, czyli probiotyki, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.
Wytworzony w Polsce z najlepszych składników BIO - certyfikowanych ekologicznie, czyli wszystko czyste bez pestycydów i metali ciężkich.

SPOSÓB UŻYCIA
Jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań najlepiej pić na czczo, pół godziny przed posiłkami i godzinę po posiłku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 75 kJ/18 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 2,0 g

UWAGA
Zakwas niepasteryzowany dzięki czemu fermentacja trwa cały czas również w butelce.
Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces.
Na dnie naturalny osad, przed otwarciem wymieszać.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temeraturze od +4 do +8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

Product Details

Opis

WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach)